Kripto para borsası Binance, Filistinlilerin hesaplarını dondurdu mu? Açıklama geldi..

eşler arası (P2P) kripto platformu Paxful’un kurucu ortağı ve Noones P2P platformunun CEO’su Ray Youssef, geçtiğimiz Pazartesi günü X platformunda yaptığı bir açıklamada, büyük bir küresel kripto para borsası olan Binance’in, İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) talebi doğrultusunda Filistinlilere ait fonlara el koyduğunu iddia etti. Konuya ilişkin Binance’den iddialara yanıt geldi…

Youssef, iddialarını desteklemek için İsrail makamlarından gelen ve Binance tarafından iletilen bir mektup da dahil olmak üzere çeşitli kaynaklara atıfta bulundu. “Binance, IDF’nin talebi üzerine Filistinlilerin tüm fonlarına el koydu ve bu fonları geri vermeyi reddediyor. Yapılan tüm itirazlar reddedildi.” diye belirtti.

Youssef, bu durumun sadece Filistinlileri değil, aynı zamanda gelecekte Lübnanlılar ve Suriyelileri de etkileyebileceğini öne sürdü ve “Anahtarlar sizde değilse, kripto paralarınız da sizin değildir,” şeklinde uyarıda bulundu.

Binance, Filistinli kullanıcıların fonlarına yönelik kısıtlamalar konusunda gelen itirazlara yanıt olarak, İsrail Savunma Bakanlığı’ndan Kasım 2023’te imzalanan bir mektubu referans gösterdi. Youssef’in alıntıladığı kaynaklara göre, Binance bu mektubun, İsrail’in Terörle Mücadele Finansmanı Ulusal Bürosu başkanı Paul Landes tarafından imzalandığını ve mektubun terörle mücadele yasalarının, terör örgütü olarak kabul edilen kuruluşların mal varlıklarına, kripto para fonları dahil olmak üzere, geçici olarak el konulmasına izin verdiğini belirttiğini iddia etti.

Bununla birlikte, Binance tüm Filistinlilerin fonlarının bloke edildiği iddialarını reddetti. Şirket, yalnızca yasa dışı faaliyetlerle bağlantılı belirli Filistinli hesapların kısıtlandığını açıkladı. Binance, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada, kısıtlamaların çok küçük bir kullanıcı grubunu etkilediğini ve “Bu konuda bazı yanlış açıklamalar yapıldı. Sadece yasa dışı fonlarla bağlantılı küçük bir kullanıcı grubunun hesapları bloke edildi.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Binance sözcüsü, şirketin “diğer finansal kurumlar gibi uluslararası kabul görmüş yaptırım yasalarına uyduğunu” vurguladı ve “En önemlisi, bölge genelinde kalıcı bir barış umuyoruz.” dedi.

Binance, etkilenen kullanıcı sayısı ve kısıtlamaların ne zaman uygulandığı konusunda herhangi bir bilgi vermedi.

Cointelegraph ile paylaşılan SimilarWeb analizine göre, Filistin Binance için küçük bir pazar olarak kabul ediliyor ve geçen yıl boyunca Filistin’in Binance trafiğindeki payı yaklaşık yüzde 0,05 olarak gerçekleşti. Benzer trafik paylarına sahip diğer bölgeler arasında El Salvador (yüzde 0,06), Arnavutluk (yüzde 0,06) ve Malta (yüzde 0,03) bulunuyor.

Ağustos 2023’ten bu yana Filistin’den Binance’e olan trafik yüzde 80’den fazla arttı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*